Здравей,

Днес съм ти подготвила един дълъг списък с идеи за подаръци за моментите, когато си канена на рожден ден, но нямаш идея какво да подариш (а майката ти каже “Каквото решиш вземи. Той/тя си има всичко, не знам какво да ти кажа” 😁) На мен това са ми любими моменти, за това редовно си преглеждам сайтовете, от които пазарувам, за да видя какво ново и интересно има. Това не се отразява много добре на бюджета, разбира се 😁

Подбрала съм неща, които се харесват от моите деца или съм хвърлила око и ще поръчам скоро. Повечето от идеите в списъка могат да се ползват както от малки, така и от големи дечица. Моите щураци (на 5 и ½ и 2 и ½) си играят с почти всичко заедно. Малката се научи на някои игри, които са далеч от нейния възрастов диапазон, но така е с вторите. А покрай нея баткото си припомни някои по-”бебешки” игри, които обожаваше като малък.

Смятам че деленето на бебешки и големи играчки не е много окей, защото всяко нещо може да научи детето на някое ново умение. Давай им да си играят с каквото пожелаят без значение дали е “бебешко” или “батковско” 😁

Е, стига толкова лирически отклонения, да започваме със същественото.

  • Lego

    all time favorite дет’ се вика на чист български език 😁. Вкъщи си играят супер много с него. Имаме от серията City няколко модела както и от Classic серията им. На мен лично тя повече ми допада, защото децата могат да си развихрят въображението и да сътворят интересни неща. А и Лего е винаги добра идея за подарък, защото колкото и да имате, още едно никога не е излишно 😁
  • Lego Duplo

    това е по-практичният вариант за малки дечица. Частите са по-големи и могат да се хващат лесно от малките ръчички. Опасността от поглъщане е дооооста по-малка, което е много важно! Правилото “ Колкото повече, толкова повече” 😁 важни с пълна сила и тук. Може да си направите много интересни неща с малките човечета, а и големите няма да случаят с него.
  • Книжки със стикери за многократна употреба

    тези книжки са много полезни, особено за деца които обичат стикерите. Може да се ползват многократно и така удоволствието е по-дълго, без това да бърка много дълбоко в джоба ни 😁
  • Книжки със стикери

    а тези книжки от поредицата “Малкото зайче” бяха супер интересни на Йоан като беше на две и половина. Предвидила съм да взема и за Рали, но изчаквам момент, в който да е на ясла, за да ида до книжарницата сама. Когато тя е с мен пипа всичко и иска да купим всичко (не че и аз не искам). Вътре има упражнения за фина моторика, рисуване, оцветяване, стикери. Всяка книжка е с определена тема – форми, цветове, сезони. Така детето учи докато се забавлява.
  • Печат за стикери

    това е нещо ново, на което попаднах съвсем скоро и ми се стори много интересно. На децата много ще им допадне. Това е нещо като маркер, в който зареждаш стикери и след това с него ги лепиш по тетрадката. Нещо различно и интересно е. Ще споделя повече като ги изпробваме.
  • Стикери за презареждане

    а това са стикери, с които може да се презареди печата .
  • Образователен пъзел

    такъв взех наскоро за Рали. Много ѝ хареса защото може да се сглобява като малки отделни части само с животните, а като ги обърнеш обратно се получава голяма картина на двора във фермата. Доста добре е измислено. Със сигурност ще е интересен подарък за деца, които обичат да нареждат пъзели.
  • Пъзел “ Думи и букви”

    този ми се стори интересен за Йоан, защото в момента е на този етап, в който иска да се учи да чете. Успява да прочете някои думи и му е интересно. Смятам че ще му хареса. Идеална е за подарък на дечица в предучилищна възраст, на които им предстои да се запознават с буквите и думите.
  • Мемори игра

    чудесна игра за развитие на паметта и концентрацията при децата. Ралица доста ѝ харесва да я играем. Идва и сама ми носи картите да ги нареждаме. Научи и някои нови животни от тях.
  • Настолна игра “Кой съм аз?”

    за любителите на настолни игри. Тази е супер забавна, особено когато я играем с децата. Ако искаш да направиш забавен и интересен подарък – това е играта за теб. На Йоан я подариха за миналия му рожден ден и доста му хареса. Много се смяхме докато се опитваше да обясни какво имам на картата 😁
  • Настолна игра “Карибски пирати”

    още един подарък, който Йоан получи на рождения си ден. За жалост загуби всички жълтици, но я играем с каквото имаме. Трудно му е когато загуби, но в живота е така – не може винаги да печели. Забавна игра за дългите есенни и зимни вечери.
  • Светеща дъска за рисуване


    тази дъска ми се стори интересна, защото може да се рисува с цветни маркери върху нея. Ние имаме от тези таблети, които са с батерия и химикал, но рисува само в зелено. Рали доста се занимава с него, рисува, пише, трие. Голяма работа е. Тази може би ще им е малко по-интересна, защото има различни цветове и шаблони.
  • Магнитни пъзели

    от доста време имаме вкъщи такъв пъзел и децата го харесват. Строят си кули, къщи, замъци, гаражи, стадиони 😁и след всяка игра изчезват по няколко части. Дълбините на дивана и шакафа ги приютяват за неопределен период от време 😁

Това са моите идеи за интересни и забавни подаръци. Разбира се, може да си откраднеш и някоя идея за твоите сладури 😍

А ето и един бонус съвет: Сменяй играчките на всеки четири седмици. Така ще са им интересни и ще си играят с всичко. Аз гледам да вадя играчки когато децата ги няма, защото иначе става лудница. Но следвайки този принцип си спестих доста пари от купуване на нови играчки. Децата забравят за прибраните и като ги извадя, все едно имат чисто нови играчки.

Ще се радвам ако споделиш тази статия с твои приятели и се абонираш за бюлетина ми. Така ще получаваш новостите директно в мейла си.

Благодаря че си тук!

До скоро 🤎

Някои от публикациите съдържат партньорски линкове към други сайтове. Ако натиснете върху някой от тях и направите поръчка в съответния сайт, аз може да получа комисиона за това. Вашите поръчки няма да се оскъпят, но ще помогнете на мен и на блога ми. За пълния списък със сайтове, на които съм партньор натиснете тук. Благодаря!

Абонирай се

 Абонирай се чрез тази форма, ако искаш да получаваш моите статии направо в своя мейл. Очаквам те :))

Остави коментар