Здравейте, приятели!

Днес ми хрумна да споделя с вас няколко идеи за подаръци, за децата. Моите са на година и половина и 4 години и 9 месеца. Игрите са подходящи за тези възрастови групи, но спокойно с тях може да си играят и по-малки или по-големи дечица. Идеята за поста ми хрумна докато се оглеждах за подходящи подаръци за рождения ден на Йоан и за Коледа. Да, знам, Коледа е още много далеч, но аз съм от тези откачени жени, които още от лятото подготвят списъка с подаръци и чакат да попаднат на промоция някои от тях 😄 Също така много мразя да пазарувам в последния момент, защото винаги забравям нещо, а и цените са доста завишени по време на празниците (дори и да твърдят, че са на промоция). И така, пак се отплеснах, започвам да споделям какво съм харесала. Имайте предвид, че този списък ще се увеличи, за това ако имате идеи, ще се радвам да споделите.

Нещата, които съм подбрала са от Sinsay и AliExpress. Там колко находки има на доста добри цени, само трябва да се разрови човек.

Започвам с нещата, които ми грабнаха вниманието в Sinsay:

  • Карти с числата – тези карти ми изглеждат доста интересни. Имат нарисувани животни, фигурки с числата и място където да се слагат. За Рали ще са супер. В началото може да ги ползва като пъзел – да слага числата на местата им, също така може да учи и животните с тях. А като порасне още малко, да учи числата от 1 до 10. Йоан също ще ги „уважи“ , защото взима всяка една играчка, която има Рали и твърди, че “ много му трябва“ точно тази.

  • 3D тръбички – с тях се правят всякакви форми, само трябва детето да развихри въображението си. Нещо като конструктор е, но и аз не съм сигурна как точно се нарича тази игра. Развива въображението, концентрацията, фината моторика и координацията.

  • Риболов – стори ми се доста интересна. Вкъщи имаме една магнитна риболовна игра, подарък за втория рожден ден на Йоан. Доста си играеше с нея, но тази е по-различна. Въдиците не са магнитни, а изглеждат като истински. За децата ще е интересна. А като познавам възрастните вкъщи – сигурна съм, че и на тях (ние с мъжа ми) 😄.

  • Образователен пъзел – това не е точно пъзел, но не се сетих точната дума, която мога да използвам. В тази играчка отново има магнитни рибки и въдица, за да се ловят. Както и пинсети, с които да се хващат малките пчелички. Има отново числа от 1 до 10, както и кръгчета, с които да се научи детето да брои. Има и различни геометрични фигури. Определено е доста добър избор за подарък. Много дейности в една игра – такива обичам.

Предполагам че до Коледа ще има още нови и интересни играчки в сайта им. Ще продължавам да следя и ще допълвам този списък.

Сега ще ви покажа какво харесах от AliExpress:

  • Мемори игра със зарче – тази игра ми грабна вниманието веднага. Мисля си, че ще е много интересна за децата. Има пионки оцветени в различни цветове и зарче, на чиито страни са дадените цветове. Идеята на играта е, детето да хвърли зара и да изкара пионките с дадения цвят. С нея и възрастните могат да си тренират паметта 😄

  • Морковена градина – подобни игри са много интересни за мъниците. Напоследък станаха и доста модерни. Всеки сайт за детски играчки има поне една игра с морковчета. Детето “ засажда“ морковите и след това ги вади. Помага за трениране на фината моторика и координацията.

  • Цветни пръчки с шаблони – имаме една подобна игра, но с триъгълници. Има даден шаблон, който детето трябва да пресъздаде с пръчките. На Йоан такива игри доста му допадат. Освен дадените шаблони, винаги може да си измислите ваши собствени и така играта става още по-забавна.

  • Магнитен конструктор – с магнитните блокчета детето може да сътвори каквото си пожелае. Писти, замъци, ракети, къщи, гаражи. Само трябва да развихри въображението си и забавлението е гарантирано. Вкъщи имаме един такъв магнитен конструктор с по-малко части, но видях че може да се поръчват отделно само някои, а не като комплект. Може да поръчам няколко, за да може да правим различни фигури.

  • Дървен пъзел/шаблон за рисуване – това е пъзел, който също става и на шаблон за рисуване. С негова помощ децата могат да рисуват любими животни много лесно и забавно. Тренира координацията на ръката както и рисуването. Доста интересно ми се струва като идея за подарък.

  • Сензорни тръби – напоследък станаха доста популярни. Всяко дете има поне една такава тръба вкъщи. Има различни видове – само тръби, тръби във формата на животни, тръби с любими герои.

За момента съм намерила тези, които са на изгодна цена, с безплатна или евтина доставка и са интересни. Всяка вечер преглеждам какво ново има и ако харесам още нещо, ще споделя.

Очаквайте скоро и такъв пост за книги. Аз съм голям маниак на тема детски книжки (и не само) и съм хвърлила око на доста. В следващите дни ще споделя и тях.

Благодаря ви че сте тук и че ме изчетохте до край. Ако искате да ви изпратя линк към някой от продуктите споменати тук – пишете ми в Инстаграм.

Целувки и до скоро!

Остави коментар