Както знаете ( а ако не знаете) имам две деца – на 4 и на 1 година. Скоро писах статия за любимите игри на Йоан, сега е време за тези на Рали! 

Като цяло тя основно си играе с всички играчки на батко си, като особено любими са ѝ колите, бетоновоза и влакчето му. Той съответно много се ядосва, когато тя му ги пипа и почти винаги някой плаче накрая 😁

Всъщност тя няма и толкова играчки, а малкото които има в повечето случаи ѝ омръзват за 5 минути. По-долу ще ви покажа няколко, с които се занимава доста и ѝ харесват. 

  1. Започвам с Walker- а ѝ – това не е точно играчка, но го слагам в графата, тъй като нашия има малко пиано и тя супер много се кефи да свири на него. За разлика от брат си, тя го ползва основно по предназначение и вкъщи пада голяма гоненица – баткото с тротинетката, а тя го гони с walker-а. Да подчертая, че вече ходи сама, но все още обича да си играе с него. Това е най-сполучливата покупка, която съм правила и за двете деца. (Той е още от Йоан)
  1. Кофичка за сортиране на Fisher Price – предполагам сте ги виждали, а и не само на тази марка. Една кофичка с капак, в който са изрязани дупки в различни форми и детето трябва да вкара формичките в кофата от правилната дупка. В началото много се ядосваше, защото не нацелваше кое къде отива, но вече е доста добра и се занимава много време с нея.
  1. Кула от обръчи за нанизване на FisherPrice – не че съм фен на марката, просто и двете неща са ни подарък 😁 Тази игра е много готина, защото учи детето кое след кое следва. Първо най-големия обръч, накрая най-малкия. В началото само искаше да я руши, но вече се научи как да ги нанизва и играта е голяма. Понякога не уцелва реда на обръчите и пак се ядосва, че не става така както иска тя, но и това ще мине.
  1. Интерактивна играчка, на която казвам „летящата чиния“ – има всякакви занимания на нея: микрофон, кола с клаксон, музика, мъниста за преместване. Голяма забава е тази чиния, наскоро откри как работи микрофона и сега не се спира да играе с него.
  1. Пъзел за нареждане “ Животни“- този пъзел ѝ го взех за рождения ден, но тогава не му обърна особено внимание. Но сега я виждам, че се опитва да слага животните на местата им и доста време се съсредоточава над това. И винаги има някоя липсваща част, разбира се!
  1. Сортер с 4 фигурки – още един подарък за рождения ден, който в началото се ползваше основно за ядене и хвърляне, но сега почва да осъзнава какво се прави с него. Целта е да се сложи всяка фигурка на нейното място.
  1. Книжките от поредицата Защо? Какво?Как? на издателство Фют – много са ѝ интересни тези книжки, защото са с капачета и любимото ѝ е да ги отваря. Не минаваме и без някое капаче да падне в жертва 😁
  2. Интерактивни карти-пъзел на издателство Клевър Бук – те са любими вкъщи и на двете деца. Йоан има няколко от поредиците им, а за нея има карти с цветовете и с бебета животни. Картите са направени от плътен и дебел картон точно за такива палавници, които може и да ги налапат, докато мама не гледа. Освен че учим цветовете и животните с тях, могат да се нареждат и като пъзел. Към момента ги ползваме основно за разглеждане и за опити за ядене, но скоро ще почна да ѝ обяснявам повече по тях.

Има и още неща, с които обича да играе, но постът ще стане безкрайно дълъг. Тези тук са ѝ любимите занимания, когато сме вкъщи. Вече е лято и все повече време прекраваме навън – тичаме, возим се, рисуваме с тебешири и правим сапунени балони.

Ще се радвам да споделите с мен, какви игри са интересни на вашите мъници на тази възраст.

Остави коментар