В днешната статия ще ви споделя кои са любимите игри и занимания на сина ми към момента. Останете до края!

За тези четири години Йоан се забавлява с много играчки и книжки, но към момента има няколко любими неща, които може да се харесат и на вашите мъници.

Започвам с умните карти на Клевър бук. От тях имаме най-различни, за различни възрасти. Сега ще ви споделя част от тези, които ние имаме и се харесват на Йоан:

  1. Сто игри за света и буквите – вътре има най-различни задачи от сорта на “ Довършете буквата“ или „Намери коя буква се е скрила тук“.
  1. Сто игри за природата и числата
  1. Малки активни карти за превозните средства – с помощта на тези карти научаваме как правилно да пресечем, кои превозни средства къде се движат и още, и още интересни неща.

С тези карти може да играе с часове. И на мен много ми харесват, защото са направени лесно разбираеми за малчуганите, а също това че се изтриват и след това пак се ползват е голям плюс.

Имаме и две книги от същото издателство, с които доскоро много се забавлявахме заедно.

  1. 1001 неща, които да откриеш в морето
  2. 1001 неща, които да откриеш на село

Имаме още едни карти, които много се харесват. Те са на издателство Tat creative и са с азбуката.

Благодарение на тях, Йоан започна много добре да изписва буквите по пунктирана линия.

Освен карти, любимо занимание е да реди Лего. Вкъщи имаме няколко различни вида и той ги обожава всички. Едно Лего имаме купено от детския магазин в нашия град. То е направено като писта и към него има няколко топчета. В последната седмица това е хита вкъщи. Онзи ден цели ДВА часа си игра с него. Имаме няколко комплекта Lego City купени от Емаг, както и Лего кутия и блокчета от Икеа.

Друго любимо занимание му е да пише букви и цифри с флумастри. Обикновено му принтираме няколко страници и така се забавлява известно време. Както и картинки за оцветяване с любими герои.

Едно от попаденията се оказва една занимателна книжка на издателство Крокотак за деца от 3-5 години. Вътре има различни задачи като например да се оцветят еднаквите животни, да се свържат точките, да се открият разликите между две картинки. Силно я препоръчвам за мъници в тази възраст.

Дървената железница от Лидл си остава номер 1 занимание. По цял ден може да реди линиите в различни композиции, с мостове и без, с гара и без. Вози хора, животни и каквото се сетите. Това определено беше много добра покупка. Ако и вие имате фен на влаковете – тази железница със сигурност е за вас!

За рождения му ден имаше подарък книга с макет на хидравличен багер. Голям мерак за този багер, но се оказа че е за доста по-големи деца. 30 годишното се озори доста докато го сглоби, а 4 годишното само викаше отстрани “ Кога ще е готов багера?“ Е стана готов багера, а той на втория час го развали… Баща му още му призлява като се сети.

Като цяло имаме доста играчки вкъщи (както повечето от вас, предполагам), затова гледам да ги редувам, за да не му омръзват. При него занимателните игри с книжки и карти са доста по-вървежни от играчките. Но това в никакъв случай не значи, че нямаме хиляда вида колички, две писти, два влака и още куп малки Hot Wheels коли. Нито че топката се спука от ритане и че не беше номер едно фен на Франция по време на световното. И да, гледа телевизия, но всичко е регулирано.

В следващ пост ще ви споделя и любимите книжки на Йоан.

Споделете ми ако изпробвате някое от нашите любими занимания. Бих се радвала да ми кажете, кои са любимите игри за вашите деца!

Остави коментар