Лятото е вече тук и всички с нетърпение чакаме времето за почивка. Ние и тази година май ще се простим с морето, но за сметка на това, планината ни зове. По план се очаква целия месец юли Йоан да е при баба на село. Ние с Рали ще се присъединим по някое време, а накрая и баща им ще дойде. За толкова дълъг престой, си подготвям много лекарства, особено с две деца. А и като се сетя, че най-близката аптека е на 25 км от там… а ние нямаме кола… Просто няма как да не се заредя. Реших, че ще ви е полезно да споделя какво слагам в аптечката ни за пътуване.

А ето го и самия списък:

 1. За температура:
 • Нурофен
 • Свещички Ефералган (сложих и Панадол, за всеки случай)
 • Термометър

Слагам продукти с различна активна съставка, за да може ако се наложи да ги редувам.

 1. Прахчета за рехидратация
 2. Против повръщане – капки и свещички.
 3. При разстройство – прахчета
 4. Пробиотик
 5. Противоалергични – капки и гел
 6. Лепенки за рани, защото винаги някой е с рана някъде
 7. Риванол
 8. Стерилни марли
 9. Капки и спрей за нос
 10. Спрей за гърло
 11. Физиологичен разтвор и инхалатор
 12. Защита от насекоми
 13. Слънцезащита SPF 50

За нас с мъжа ми слагам:

 1. Хапчета за разстройство
 2. Хапчета за гърло
 3. Спрей за гърло
 4. Капки за нос

И ако нещо е нужно ползваме от детските запаси 😁

Важно!

Това са лекарства за деца над 6 месеца. Ако вашето бебе е под тази възраст – посъветвайте се с педиатъра какво е нужно да вземете!

Колкото и да не ни се иска, понякога при смяна за обстановката и въздуха – всеки го хваща някой летен вирус. По-добре да сте подготвени и да не ви трябва нищо, отколкото да ви потрябва и да нямате. Особено ако ще почивате на места, където няма аптека в близост. На нашата първа почивка с Йоан, забравихме термометър и Панадол. Не беше приятно посред нощ да търсим спешен център. Не бъдете като нас!

Пожелавам на всички едно слънчево и весело лято, прекарано с любимите хора. Нека болестите не ви намират там където ще почивате.

Остави коментар