Здравейте, приятели!

Липсвам тук от известно време, но при мен се събраха доста нови неща и просто не ми остава време да пиша!

Но най-любимото време от годината е тук йеей, за това днес реших да споделя с вас какво съм планувала за предстоящия месец.

Дойде ли средата на ноември и всичко в мен крещи – Коледаааааааааа! Тази година – за разлика от предишни, украсихме елхата още от 18 ноември. Децата бяха болни и искаха нещо, което да ги разведри. Тогава с баща им решихме да сложим коледната украса и да запалим лампите на елхата. Йоан вече е достатъчно голям, че да осъзнава какво се случва, и тази година той почти сам сложи всички играчки. Ралица помогна малко, но като цяло на нея ѝ беше по-интересно да си играе с броката, който падаше от топките 😁

Освен украсата, купихме и шоколадовите календари за всеки от нас, които само чакат да се приберем и да отворим.

А най-вълнуващата част за Йоан тази година е нашият елф – Джуджо!

Името избра той, след като няколко пъти подред гледахме Влогмас видеата на Миленка от My box of beauty. Той просто каза, че иска да има Джуджо. Тъй като това беше преди две години и то в началото на декември, и нямаше как да поръчам такъв елф, който да дойде навреме за Коледа, поръчах на една мама от групата “Купи подарък от майка на дете с увреждания” да ни изплете един. Стана чудесен и си го обичаме много. Та така се появи в нашия дом Джуджо.

Предните години не успявах съвсем да спазя идеята за него, но тази година вече Йоан е голям и съм решила да го направя както трябва.

Ако не сте наясно с концепцията за Елфа ( на английски Elf on the shelf) , горе долу се изразява в следното: В дома на детето идва елф, който е помощник на Дядо Коледа. Тъй като добрия старец няма как да смогне да посети всички деца, елфите му помагат, като всяка сутрин идват вкъщи, наблюдават децата, играят си с играчките им, правят бели или носят някакви задачи, които да изпълнят. Вечерта се прибират на Северния полюс и казват на Дядо Коледа дали децата са били послушни и са изпълнили всички задачи. Понякога им носи някоя изненада, понякога някое лакомство, а понякога просто е направил някоя пакост, която децата да оправят. Разбира се, всеки променя концепцията ако нещо не му харесва.

Тъй като тази година няма да сме вкъщи за 01.12. Джуджо е написал в писмото си, че е закъснял да дойде на първи, тъй като на Северния полюс има много сняг 😁 и нашия адвент календар ще започне от 03.12.

Тази година реших да обвържа адвент календара на децата с Джуджо, защото няма да имам възможност всеки ден да мисля по две неща за правене.

Първата задача, която им е подготвил е да напишат писмо до Дядо Коледа.

Тъй като много е търсил лист, на който да напише писмото си за Добре дошъл, Джуджо е оставил бъркотия от разпилени листове около себе си. Децата трябва да я оправят и след това да напишат писмото си.

Адвент календара не съм направила с конкретни дати, а само със задачи, за да мога да преценя от вечерта за какво ще ми стигнат силите на другия ден 🤣

И така за всеки ден до Коледа ще имат по нещо различно за правене, изненада или лакомство.

Този период от годината е вълшебен за мен, за това искам да го направя такъв и за децата си. Надявам се да успея и да създам прекрасни спомени и след време да се сещат с усмивка на лицето за тези моменти.

Ще се опитам да ви държа в течение на това, как върви нашия месец, какво правим, Джуджо какво прави. Надявам се да успея! Също така може да вдъхновя и някой от вас.

Добре дошъл, декември! Бъди прекрасен и вълшебен!

Остави коментар