Здравейте, приятели!

Темата на днешния пост е рождения ден на малката котешка принцеса – Ралица. Не мога да повярвам как лети времето. Все едно вчера беше малко ядосано бебе, което само иска да спи върху мама и не иска да се храни. А днес вече е истински сърдит toddler който иска да спи с мама и не се храни 😁♥️

Партито по случай рождения ден беше планувано за 22.03., но разбира се, пак бяхме болни. Този път и четиримата! И така на самия ден нямаше големи празненства, а само ние вкъщи с една малка торта. А самото парти се състоя една седмица по-късно и беше страхотно. Дойдоха най – близките ни приятели с техните деца и вкъщи стана детска градина. Разбрах ги госпожите в градината какво им е по цял ден със сумати деца.

Играха, тичаха, скачаха, детска работа.

Искам да ви споделя какво направих като организация на празника и украса. Първо да кажа, че за мен лично, докато са толкова малки дечицата, това да празнуваме по детски кътове и тем подобни е пълна загуба на време и пари. Нито те могат да се забавляват хубаво, нито ние можем да седнем и да се видим както трябва. За мъниците е най-добре да си бъдат вкъщи, на своя територия, за да са по-спокойни. Хамалогията е по-голяма, защото трябва да мислиш какво да приготвиш, как да подредиш, но всичко това си заслужава.

За украсата купих балони от един сайт в пепелно розов цвят – голяма цифра 2 и една котка с корона на главата.

Отделно взех и малки цветни балони, да ни е забавно. Още от миналата година имам надпис “ Честит рожден ден” с картинки на Мики Маус. И украсата беше това. Не е много, но пък децата се радваха, а и балоните не оцеляха до следващия ден 😁

За хапване на гостите мъжа ми беше направил няколко вида пици, майка ми направи къпана баница и добавих различни мезета. Напълно достатъчно като ядене за децата и възрастните. Ние бяхме 9 възрастни и 6 деца и от яденето остана за другия ден. Няма как да минем и без сокчета за малките нинджи. За такива случаи взимаме натурален прясно изцеден сок. Децата го обожават!

Голямата торта за големия празник избрах да бъде бисквитена. Първо че нямах време да пека блатове, второ че става много вкусна. Правих я със специални бисквити за торта и стана квадратна, висока и почти не се побра в кутията 😁Рецептите за двете торти ще напиша в някой от следващите постове. Ако искате линкове към балоните – пишете ми и ще ви изпратя.

Разбира се, имаше и подаръци. От нас получи тротинетка, тъй като е вече голяма и може сама да се бута. А и постоянно ходеше да се качва на тази на брат си. Избрах такава със седалка и родителски контрол, но да ви кажа, този родителски контрол не е много полезен. Имам чувството че ще падне всеки път като се опитам да я бутам или да завия. Любима практика ми е когато сме канени на рожден ден да питам от какво има нужда детето, защото никой не иска да се зарива в излишни неща, които няма да ползва. Съответно и мен ме питат от какво има нужда Рали. И тъй като тя е второ дете, казах без играчки, защото вкъщи е пълно с тях, и защото само се карат кой с какво да играе. За това основно подаръците ѝ бяха ваучери за магазини и дрехи. И тъй като тя си е малка кипра, супер много се зарадва на дрехите.

В общи линии това беше празника ни. Много съм щастлива, че го прекарахме с близките си и че децата се забавляваха страшно много. Благодаря на всички, че ни уважиха и дойдоха – те си знаят кои са. Обичаме ви! ♥️♥️

Благодаря и на вас, които четете тук!

Лек ден и до нови срещи!

Остави коментар