Здравейте, приятели!

Скоро не съм се появявала тук, но при нас положението след Нова година рязко ескалира и все още не може да се оправи.

Още на 31.12. започна кашлицата на Рали и почти бях сигурна, че отново е с бронхит. Преглед при лекар го установи. Съответно мина на антибиотик (съкращавам го АБ, защото е много дълго 😁). Инхалации, сиропи, АБ и така 10 дни. Но кашлицата не спираше.

Тъкмо взе да се пооправя и хоп – Йоан получи алергична реакция към нещо (все още не сме го тествали и не знаехме от какво е) и целия стана в червени петна. За щастие за три дни изчезнаха след като пи противоалергичен сироп. Но… разбира се, че има НО – получи алергичен конюнктивит. За щастие и него бързо го оправихме и успя да походи на градина за цели четири последователни дни!

И разбира се, след четвъртия ден се прибра много тъжен, супер мрънкащ и изморен. Каза че е ял и спал в градината, което ме наведе на мисълта, че може би има нещо друго.

Тъй като бяхме да пазаруваме, го пипнах по челото, стори ми се леко топъл, но си помислих, че може би от шапката и защото сме на топло в магазина. След като се прибрахме обаче, положението ескалира. Отказа да яде, отказа да пие, не искаше да стане от леглото. Каза че му е студено и много му се спи. При което му проверих отново температурата, оказа се че има 38.5С°. Дадох температуропонижаващ сироп, но спадна една до 37.9С°. И така цяла нощ. На следващия ден бяхме на лекар – диагноза гнойна ангина със съмнение за грип. Налепи по гърлото, от които отказваше всякакви храни и напитки. За гнойните налепи изписаха АБ и за него, който почнахме веднага. Целия ден беше като парцал – само лежеше и спеше. Това се случва в петък. Съответно в събота също лежа цял ден, но вече беше една идея по-добре. И в събота вечерта (разбира се!) Рали се събуди към полунощ с температура… Нейната не беше висока 37.7С°. Но при нея уловката е, че дори и най-силната температура я поваля супер бързо. Съответно същата процедура – сироп да я смъкнем и хладки вани посреднощ. Супер неспокойна беше (нормално). Кашлицата ѝ не спираше, а сега в допълнение и температура. На следващия ден (неделя) спа целия ден. Буквално проспа деня – не можех да я държа будна за повече от 10 минути. Не ядеше, не пиеше, само беше залепена за мен. Температурата не се повиши над 38С°, но изглеждаше все едно има 40С°. И така стигаме до началото на тази седмица – в понеделник сутринта на лекар и О, изненада – тя отново е с бронхит. Отново АБ, но каза да изчакаме, защото може да мине и без него. Йоан уж е добре – нямаше вече налепи, гърдите чисти. Успокоихме се малко, но не щеш ли от днес – той е отново с температура и вече има бонус – кашлица. Мъчителна, суха кашлица, която е на епизоди – като започне и не може да спре по 5 минути. Продължава си АБ, и в четвъртък отново сме на лекар… за не знам кой път в рамките на три седмици!!

Тази година стартира ударно при нас, но и това ще мине. Надявам се просто да е по-бързо и по-леко. Исках само да ви се оплача, че да ми олекне малко!

Благодаря ви, че сте тук и се извинявам, ако съм ви напрегнала много с този разказ.

Пожелавам ви да сте здрави, защото това наистина е най-важното.

Пазете се и до скоро!

Остави коментар