Здравейте, приятели!

Днес се събудих в много добро настроение и на много есенна вълна. Толкова обичам този сезон – падащи листа, кестени, аромат на тиква. Дните стават по – кратки и по-хладни, а нощите дълги и уютни. Есента е любимия ми сезон. Толкова обичам топлите дни, когато слънцето приятно затопля всичко наоколо, не е горещно, не е студено – идеалното време за разходка. Времето когато спокойно можем да си извадим любимите дънки и пуловери, новото яке или шал, а и най-накрая можем да обуем тези обувки, които с такова желание купихме преди няколко месеца, в разгара на лятото.

Много обичам когато можем след градина да вземем Йоан и да се отправим на лов за есенни съкровища из града. Събираме си листа, кестени, шишарки. И в крайна сметка се оказвам с чанта и количка пълни с всякакви материали, които в повечето случаи изхвърлям. Но в последно време започнахме доста да си играем с природните съкровища, които децата мъкнат у нас. Днешния пост е посветен точно на това, как да се забавлявате вкъщи през дъждовните дни с материали, които сте събирали през слънчевите такива.

Тъй като творбите от миналата година незнайно къде изчезнаха (шшт .. 😁) нямам снимки да ви покажа какво правихме. За това ще кача снимките, от които черпихме вдъхновение. Надявам се и на вас да послужат, за да се забавлявате с малките си човечета. И така, без да пиша още, ето ги и тях, любими есенни занимания! 🍂🍁🌰

  • Рисуване с листа – това се оказа едно от най – любимите занимания на Йоан миналата година. Става лесно и наистина е много забавно ( и аз доста се изцапах тогава 😁).
  • Ежко бежко с бодли от листа – на един лист си принтирате шаблона на Ежко ( ще го кача и него ) и започвате да лепите с лепило листата върху него. Може да ползвате и двойно лепяща лента.
  • Охлювче с черупка от кестен – за тук ще ви е нужен и пластелин, за да оформите тялото на охлюва.
  • Сортиране на листа по големина или цвят – правите си едно табло от картон и го разграфявате в зависимост от това по кой критерий ще сортирате. Ние сме правили за сега само по големина.
  • Дървета от листа – събирате си много и различни по големина и цвят листа и единственото, което ви трябва след това е въображение, ножица и лепило. Може да ги направите върху обикновен лист, върху картон, а защо не и върху канава. Така ще имате украса за вкъщи, направена от вас и детето ви.
  • Листа от ръчичка – за тази забавна игра не ви е нужно нищо друго, освен една малка детска ръчичка и моливи с есенни цветове ( жълто, червено, кафяво, оранжево). Правите отпечатък на ръчичката на малчо върху картон и след това оцветявате и дори може да ги изрежете и да си направите хубав гирлянд за детската стая.
  • Рисуване с пръсти – това не е типично есенно занимание, но просто вкъщи е любимо и на двете деца. Имам бои за рисуване с пръсти и страшно много им се радват. Можете да сътворите каквито искате картини и красоти.
  • Тиквен гирлянд – и за финал ви споделям нещо, което направихме за украса в детската градина на Йоан. Тиквен гирлянд от прежда. Става доста бързо ако го правите сами, а с малките човечета отнема малко повече време. Но си струва, защото това е време прекарано заедно.

Надявам се тези редове да са ви дали идея какво да правите през кратките есенни дни. Ще се радвам ако споделите с мен дали са ви допаднали идеите и дали сте изпробвали някоя.

А ето го и шаблона за Ежко таралежко:

Благодаря че сте тук!

Имайте една прекрасна, топла и споделена есен! 🍁🍂

Остави коментар